A kasse viste sig at være min redning

Kategorier Laan

For nogle måneder siden blev virksomheden, hvor jeg arbejdede nødt til at fyre de fleste medarbejdere. Jeg stod uden varsel uden forudsigelig indtægt.

Det synede vildt håbløst. Jeg har aldrig nogensinde været uden fast arbejde. Gudskelov har jeg hele tiden været medlem af akasse. Det blev min overlevelse, da jeg lige pludselig blev uden arbejde.

Jeg har nogen gange formodet, at det var formålsløst at betale til arbejdsløshedskasse. Jeg har jo ikke været
jobsøgende i fortiden, men lykkeligvis var jeg moden nok til at fortsætte med at være medlem.

Da jeg uden forvarsel stod arbejdsløs var det altså bare guld værd.

A kassen bistod med at sætte mig ind i det med penge og alt det andet, ligesom de bidrog til at søge efter nye jobmuligheder, fremstille ansøgninger og CV’er. Det var reelt set rimeligt let.

Der er ikke meget arbejde i min branche. Derfor var jeg indstillet på, at jeg ville være ledig i et stykke tid. Finansielt ville det være trangt, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg havde krav på dagpenge som medlem af en akasse. På den måde var jeg tilsikret finansielt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke magen til en høj løn, men jeg har råd til mit hjem, og jeg får mad på bordet. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg absolut lettet over.

Der findes jo mange akasser, og det essentielle for mig er, at min a kasse er med viden inden for mit fagområde. Arbejdsløshedskassen skal også være til at stole på. Heldigvis følte jeg mig tryg.

Jeg fik tilbudt nogle indledende møder hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var også mulighed for at melde sig til til diverse undervisning, hvor jeg blev mere oplyst om blandt andet jobsøgningsstrategier.

For nogle måneder siden fik jeg et brev fra Akademikernes a-kasse – som lod mig vide, at akassen havde et eventuelt ansættelse til mig. Jeg var glad.

Dagen efter var jeg til møde i virksomheden. Jobsamtalen gik godt, og senere samme uge kontaktede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at være uden arbejde i nogle måneder, og det er en stor lettelse, at jeg nu tjener penge. Jeg er glad for mine nye chefer.
Det er en byrde at stå arbejdsledig, og det er væsentligt betydningsfuldt at modtage den mest kompetente bistand.

Jeg følte mig aldrig alene af min virksomhedskonsulent.
At kunne få dagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse blev helt sikkert min sikkerhed pengemæssigt. Derfor var jeg sikret rent økonomisk, og jeg blev ikke nødsaget til at sælge de objekter, der betyder noget for mig.